Over the last three year Studio Four Architects has been actively engaged with Solent NHS Trust in the full internal remodelling works to Block B as part of Portsmouth’s St Mary’s Community Health Campus Redevelopment.

The £5m multi-level refurbishment is underway to accommodate a more expansive pharmacy, improved outpatient facilities and a new staff hub.

These on-site photographs document the new staff hub – which wholly occupies the third and top floor – taking shape.

An almond-shaped breakout zone, which occupies the centre of the cruciform footprint is surrounded by an open-plan office. The existing roof soffit has been exposed bringing dramatic height to the workspace and drawing in light from the new windows. An enclosed raised walkway divides the double-height space to allow the required maintenance access to the roof space.