With assistance from Atlas Planning Group we have now obtained planning permission for a contemporary new dwelling on the outskirts of Winchester.

The site obtained Class Q permitted development in 2019, and this was replaced by approval for a new build dwelling on a larger footprint in 2020.

In 2021 we were appointed by the property’s new owners to create a contemporary dwelling for their family.

The proposal provides a 5-bedroom dwelling with a large vaulted living / family space at the south end of the building and a spine wall that connects the new house to a proposed garage on the site. The location benefits from beautiful views to the north west and so windows are carefully positioned to capture these through the existing mature trees. A long gallery landing with a vaulted space to below capitalises on these views and also allows for a playful connection between ground and first floor

Materials for this project include stonework, zinc, timber cladding and feature Corten steel elements