About the project

Studio Four were appointed in January 2018 to assist with a project on a tight timescale. 

The project involved redesigning a plan and producing planning drawings for a new build house located on the outskirts of the New Forest National Park. The proposal seeks to provide a quality, efficient home and safe garden for a young family, ensuring the close proximity and welfare of the family livestock pets, and re-establish a sustainable area of grazing paddock. 

The building is limited in size due to planning constraints but the principle habitable spaces are orientated to face south, maximising views across the new garden and the full extent of the grazing paddock. 

 

 

Other projects…

Linden Lea, Hampshire

Categories: Acute Healthcare | Primary Healthcare | Education | Community | Private...

Crown Hill Cottage

Extensive re-modelling, extensions and refurbishments to an existing split level house, located on the South side of the South Downs National Park.
Status: Technical Design

Harewood Barn

Extension to an existing dwelling in Hampshire, a glass link will connect it to the existing house and it will provide 3 additional bedrooms, a snug and study.
Status: On Site

2 Acres

New build dwelling on the outskirts of the New Forest National Park providing a dwelling for a young family and paddocks for their livestock
Status: Planning

Domestic Extension & Garden Office, Brockenhurst

Categories: Acute Healthcare | Primary Healthcare | Education | Community | Private...

Pool Pavilion

Contemporary single storey swimming pool, gym, sauna and steam room within the grounds of an existing dwelling in the New Forest National Park.
Status: Planning Approved

Private House, Reading

Studio Four have designed an extension to a large property near Reading.

Oak Tree Farm

This project involves the conversion of 2 existing modern farm buildings into 2 new dwellings and another into a garage, all within a conservation area of the Test Valley
Status: On Site

La Beaudouiniere, France

Stephen Hole – one of the Directors at Studio Four Architects – purchased part of a field in France with a Barn in one corner in 2003/2004.

West View

This project involved the reconfiguration and extension of an existing bungalow, as well as the creation of a second floor by raising the roof.
Status: Completed 2019

The Gallery

Romsey

Tollgate Estates
Stanbridge Earls
Romsey
Hampshire
SO51 0HE

01794 511 255

Winchester

Sherwood House
8 Upper High Street
Winchester
Hampshire
SO23 8UT

01962 820 255

Southampton

1-3 Lyon Street,
Southampton
Hampshire
SO14 0LD

023 8022 8923

   CIAT Logo