About the project

Extensions and reconfigurations to an existing car showroom.

Studio Four were appointed to improve the facilities and site at Picador Vauxhall, Chandlers Ford, to include;

An extension to showroom to allow for more new vehicle display and improved entrance that responds to the main highway. The existing entrance is currently hidden from view.

A new service reception area with associated office accommodation. Again, this improves upon entrance clarity and forms a building that responds to the main highway.

An extension to the workshop to the rear of the site, allowing for additional vehicle ramps and relocation of the valet area.

Loss of petrol forecourt and shop located the middle of the site acting as a divide between the two sides of the site. This allows for an increase in used vehicle display and vast improvement to the organisation of the site.

Other projects…

Offices at Humphrey Farms Ltd, Twyford

Categories: Acute Healthcare | Primary Healthcare | Education | Community | Private...

Basingstoke Offices

During the summer of 2008 Studio Four were asked to provide a feasibility proposal for the construction of a focal point office and factory unit development on land owned by H.C.C at Basingstoke.

God’s House Tower

God’s House Tower is a grade I listed building on Southampton’s seafront. In the 15th Century it was used as an artillery tower to protect the sluices beneath it

Durley Chine Restaurant, Bournemouth

Studio Four were originally approached by Reside Construction to assist them in progressing the design and construction of a new beachfront café at Durley Chine.

Business Park, Southampton

Our Southampton office were asked on behalf of the West Itchen Community Trust, to design a new Enterprise Park, consisting of small industrial units. There are separate lettable office areas on the first floor.

Watership Down Public House

Studio Four Specialist Projects were asked to produce designs for 4no. private rooms which were to be linked to the main public house in Whitchurch.

Extension Picador Vauxhall, Chandlers Ford

Studio Four were appointed to improve the facilities and site at Picador Vauxhall, Chandlers Ford

Extension to Playgolf Bournemouth Golf Club

Playgolf Management Ltd appointed Studio Four Architects to implement the design of a two storey extension to their existing golf clubhouse and 60 bay golf range

Oasis Cafe, Southampton General

This internal refurbishment scheme at Southampton General Hospital involved the complete stripping out of the old redundant League of Friends Tea Bar and two adjoining offices to create a larger space for the new Café named “ Oasis “

West Dean Barn

Studio Four Specialist Projects were approached in 2014 to be involved in a project to look at the development of an existing Listed barn owned by the clients in West Dean.

The Gallery