About the project

A Design & Build contract with Dean & Dyball, Studio Four developed the design and production drawing package during the construction phase.

The project consisted of a new two storey 22 classroom block, a new administration wing, a two storey glazed infill, a new extension and remodelling of the student’s social area and old administration area, the remodelling of the old first floor canteen to an IT resource area with fire escape, and two new separate lifts to help over come disabled discrimination. Although supplied with a design at tender stage, Client changes and Building Regulations required further design input.

The College now have a new suite of administration, with the campus entrance moved from the North through an estate, to the South straight off the main road; generous new classrooms and an enlarged, light and airy social area with improved catering and full width glazing out onto the re-landscaped courtyard.

Other projects…

Highbury College Refectory

The proposed development will provide the additional space required, as well as a separate functional area which can be isolated from the existing refectory creating a more versatile space.

DOHaD Building, University of Southampton

This Hospital Campus project follows on from the success of the Somer Cancer Sciences Building.

Lakeside School

Lakeside is one of only a few schools in Hampshire to provides education for EBD pupils, and is the only school to provide residential boarding accommodation as well.

Winchester School of Art Lecture Rooms

The University of Southampton commissioned Studio Four Architects to develop proposals to convert a former seminar room on the west side of Winchester School of Art

University of Winchester, Library Reading Rooms

The University required an additional six Reading Rooms for the existing Library. Studio Four undertook a Feasibility Study and investigated various options and locations.

Barton Peveril College

A Design & Build contract with Dean & Dyball, Studio Four developed the design and production drawing package during the construction phase.

Sparsholt College, Winchester

Following the results of a D.D.A. Audit, Studio Four were appointed to address the shortfalls highlighted.

Wind Tunnel, University of Southampton

The wind tunnel at the University of Southampton is used by many outside individuals and organisations, as well as the students themselves.

Sparsholt Sainsbury Building

The College wished to replace all their temporary teaching accommodation with a single Teaching Block of 1800sq.m, including Laboratory and Lecture Theatre facilities.

Atrium, University of Winchester

The University of Winchester appointed Studio Four Architects to carry out a feasibility study for enclosing an existing courtyard to create a new Senior Common Room.

The Gallery

Romsey

Tollgate Estates
Stanbridge Earls
Romsey
Hampshire
SO51 0HE

01794 511 255

Winchester

Sherwood House
8 Upper High Street
Winchester
Hampshire
SO23 8UT

01962 820 255

Southampton

1-3 Lyon Street,
Southampton
Hampshire
SO14 0LD

023 8022 8923