About the project

During the summer of 2008 Studio Four were asked to provide a feasibility proposal for the construction of a focal point office and factory unit development on land owned by H.C.C at Basingstoke.

Our graphics team rose to the challenge producing a stunning set of 3D model visualisations together with plans and elevations for a new glass fronted and louvre shaped building with a focal point bridge over a foreground pond.

Other projects…

Hampshire Fire & Rescue Headquarters

The Hampshire Fire and Rescue refurbishment (Phase 1) consists of four sections; garage and stores building, new training unit link extension, training unit link alterations and finally FST facility.

HCC Vehicle Workshop

Hampshire County Council had developed this scheme to the Planning Application stage and then required a Contractor-lead team to progress the project.

Offices at Humphrey Farms Ltd, Twyford

Categories: Acute Healthcare | Primary Healthcare | Education | Community | Private...

Starbucks Cafe

This new scheme was proposed to create an attractive entrance to the Quedam Shopping Centre in Yeovil inviting pedestrians from Middle Street.

High Street, Southampton

Studio Four were asked to design a contemporary block of residential flats with ground floor commercial premises on a challenging site within the old part of the City.

Business Park, Southampton

Our Southampton office were asked on behalf of the West Itchen Community Trust, to design a new Enterprise Park, consisting of small industrial units. There are separate lettable office areas on the first floor.

God’s House Tower

God’s House Tower is a grade I listed building on Southampton’s seafront. In the 15th Century it was used as an artillery tower to protect the sluices beneath it

Extension to Playgolf Bournemouth Golf Club

Playgolf Management Ltd appointed Studio Four Architects to implement the design of a two storey extension to their existing golf clubhouse and 60 bay golf range

Watership Down Public House

Studio Four Specialist Projects were asked to produce designs for 4no. private rooms which were to be linked to the main public house in Whitchurch.

Oasis Cafe, Southampton General

This internal refurbishment scheme at Southampton General Hospital involved the complete stripping out of the old redundant League of Friends Tea Bar and two adjoining offices to create a larger space for the new Café named “ Oasis “

The Gallery