About the project

Our Southampton office were commissioned to design a new contemporary house on a cliff top location with panoramic views across Torbay. 

The surrounding buildings are large Victorian Villas made with local stone and white render.  Care has been taken to design a modern building that exploits the exceptional views, whilst using a similar palette of materials and building form to help integrate the development into the surrounding context.  The scheme includes a large glazed living room and lookout which makes the most of the panoramic views.  The house is split level and provides the client with a large five bedroom house.

Project Value: £780,000 / Client: Private / Stage: Completed summer 2016

Other projects…

Cowleaze

We have recently submitted a planning application for a new build...

Pfaff House

Categories: Acute Healthcare | Primary Healthcare | Education | Community | Private...

Glebe Cottage

Extensions and refurbishment to a house in the South Downs. A combination of extension elements and refurbishment / re-modelling.
Status: Completed 2019

Private House, Reading

Studio Four have designed an extension to a large property near Reading.

Morgans Vale

Planning was obtained in Spring 2020, for the refurbishment and...

Compton Way

Located in Winchester, this project comprised the removal of a low quality dwelling and replacement with a contemporary 5 bedroom dwelling.
Status: Completed 2019

Green Orchard

Complete refurbishment of an existing dwelling, including raising of the roof to create an additional floor space and creation of an indoor swimming pool.
Status: Start on Site March 22

Rose Cottage

This project involved the removal of an existing low quality dwelling and replacement with a new but traditional brick and flint dwelling with 3 bedrooms.
Status: On Site

Park House

This New build traditional brick and flint house replaces a bungalow on an extensive site and provides 5 bedrooms and utilises a ground source heat pump.
Status: Completed 2014

Monkswood

Construction of flat roofed high storey fully glazed family room and associated external landscaping works at the rear of the property

The Gallery