About the project

Our Southampton office designed an award winning house inspired by Frank Lloyd Wright and finished with hand make brick and oak panelling. 

The house was selected for the Downland Prize.  Careful attention was made to detailing of the roof, cladding and brickwork panels to ensure a high quality build.

Project Value: £480,000 / Client: Private / Stage: Complete

Other projects…

Laverstoke

New build traditional 5 bedroom house on the site of an existing modern agricultural barn. A large kitchen / dining space will overlook fields to the rear.
Status: On Site

Warsash House

Creation of a new build house over 3 storeys. The riverside elevation consists of 2 largely glazed wings, whilst the road facing elevation appears softer in scale.
Status: Completed 2019

West View

This project involved the reconfiguration and extension of an existing bungalow, as well as the creation of a second floor by raising the roof.
Status: Completed 2019

Cart Shed Conversion

Conversion of an existing Cart Shed into an annexe for a private dwelling, as well as the repair and refurbishment of a Grade II listed barn
Status: Completed 2020

Old Cottage, Lyndhurst

Categories: Acute Healthcare | Primary Healthcare | Education | Community | Private...

Pool Pavilion

Contemporary single storey swimming pool, gym, sauna and steam room within the grounds of an existing dwelling in the New Forest National Park.
Status: Technical Design

Rose Cottage

This project involved the removal of an existing low quality dwelling and replacement with a new but traditional brick and flint dwelling with 3 bedrooms.
Status: On Site

Dawn House, Winchester

This Listed Building, located on Sleeper’s Hill in Winchester, was designed by Ernest Newton RA – a leading Arts and Crafts Architect, who died in 1922.

Clarendon

With assistance from Atlas Planning Group we have recently obtained...

Sheep Dip

Conversion and connection of 2 existing outbuildings. Other works include a new orangery and manipulation of the existing roof to create a larger master bedroom.
Status: Technical Design

The Gallery