Building work has recently been completed at Benenden Green, Alresford. Studio Four was appointed to design a large extension to an existing dwelling, with associated internal alterations and external works to provide much needed space for the client and their family. 

We designed a modern two-storey side extension with brick and timber cladding to create a larger living space with a log burning stove and a utility at ground floor level and 2no. additional ensuite bedrooms at first floor level. The master suite includes a vaulted ceiling to maximise space and a Juliette balcony, providing views across the garden. A single storey extension with a feature roof lantern has also created a dining area off the new, large central kitchen. 

The works have resulted in the successful extension and refurbishment of the existing dwelling that has provided a modern and spacious family home for our clients.

 

Contractor – David W King (Builders) Ltd.

Completed – January 2021

Appointment – RIBA stages 0-4 (up to Building Regs submission)