About the project

Playgolf Management Ltd appointed Studio Four Architects to implement the design of a two storey extension to their existing golf clubhouse and 60 bay golf range, located off Riverside Avenue, Iford, Christchurch.

The extension provided 926 sqm gross internal floor space, with a 463sqm golf shop for American Golf on the ground floor and 463sqm of speculative lettable leisure space to the first floor, yet to be fitted out.

The new steel-framed building was clad predominantly with glass for the appearance of a lightweight structure to suit the Local Planning Authority, however, the double glazed curtain walling system included special solar control glass to reduce the solar heat gain in summer and consequential running costs.

For renewable energy, the project includes air source heat pumps and photovoltaic panels on the roof.

Other projects…

Hattingley Valley Vineyard

Categories: Acute Healthcare | Primary Healthcare | Education | Community | Private...

Offices at Humphrey Farms Ltd, Twyford

Categories: Acute Healthcare | Primary Healthcare | Education | Community | Private...

Hampshire Fire & Rescue Headquarters

The Hampshire Fire and Rescue refurbishment (Phase 1) consists of four sections; garage and stores building, new training unit link extension, training unit link alterations and finally FST facility.

Oasis Cafe, Southampton General

This internal refurbishment scheme at Southampton General Hospital involved the complete stripping out of the old redundant League of Friends Tea Bar and two adjoining offices to create a larger space for the new Café named “ Oasis “

Extension Picador Vauxhall, Chandlers Ford

Studio Four were appointed to improve the facilities and site at Picador Vauxhall, Chandlers Ford

West Dean Barn

Studio Four Specialist Projects were approached in 2014 to be involved in a project to look at the development of an existing Listed barn owned by the clients in West Dean.

Whitchurch Silk Mill : Competition Entry

Studio Four Specialist Projects submitted a competition entry for the redevelopment of Whitchurch Silk Mill which has recently received Heritage Lottery Funding.

St.James Hospital Kitchens

The project comprised conversion of the existing kitchen at St James’ Hospital into a Central Food Production Unit (CFPU).

High Street, Southampton

Studio Four were asked to design a contemporary block of residential flats with ground floor commercial premises on a challenging site within the old part of the City.

Basingstoke Offices

During the summer of 2008 Studio Four were asked to provide a feasibility proposal for the construction of a focal point office and factory unit development on land owned by H.C.C at Basingstoke.

The Gallery