About the project

Hampshire County Council had developed this scheme to the Planning Application stage and then required a Contractor-lead team to progress the project. John Hobden were the successful tenderer and the scheme was developed in liaison with the County’s Highways, Transport and Workshop Managers. Various improvements were incorporated into the scheme and specialist hoist, inspection pit and MOT testing equipment were included in the final design.  All equipment was designed to be suitable for large highways maintenance vehicles of up to 18 tonnes.

Studio Four obtained Building Regulations approval and prepared Working Drawings for the project, which included three servicing bays, an MOT bay, reception, offices and storage areas. Underfloor heating was incorporated in the modern workshop which were precisely designed in accordance with VOSA standards in order to receive an MOT licence.

Other projects…

Extension Picador Vauxhall, Chandlers Ford

Studio Four were appointed to improve the facilities and site at Picador Vauxhall, Chandlers Ford

St.James Hospital Kitchens

The project comprised conversion of the existing kitchen at St James’ Hospital into a Central Food Production Unit (CFPU).

Oasis Cafe, Southampton General

This internal refurbishment scheme at Southampton General Hospital involved the complete stripping out of the old redundant League of Friends Tea Bar and two adjoining offices to create a larger space for the new Café named “ Oasis “

Basingstoke Offices

During the summer of 2008 Studio Four were asked to provide a feasibility proposal for the construction of a focal point office and factory unit development on land owned by H.C.C at Basingstoke.

HCC Vehicle Workshop

Hampshire County Council had developed this scheme to the Planning Application stage and then required a Contractor-lead team to progress the project.

God’s House Tower

God’s House Tower is a grade I listed building on Southampton’s seafront. In the 15th Century it was used as an artillery tower to protect the sluices beneath it

Watership Down Public House

Studio Four Specialist Projects were asked to produce designs for 4no. private rooms which were to be linked to the main public house in Whitchurch.

Whitchurch Silk Mill : Competition Entry

Studio Four Specialist Projects submitted a competition entry for the redevelopment of Whitchurch Silk Mill which has recently received Heritage Lottery Funding.

Extension to Playgolf Bournemouth Golf Club

Playgolf Management Ltd appointed Studio Four Architects to implement the design of a two storey extension to their existing golf clubhouse and 60 bay golf range

Durley Chine Restaurant, Bournemouth

Studio Four were originally approached by Reside Construction to assist them in progressing the design and construction of a new beachfront café at Durley Chine.

The Gallery

Romsey

Tollgate Estates
Stanbridge Earls
Romsey
Hampshire
SO51 0HE

01794 511 255

Winchester

Sherwood House
8 Upper High Street
Winchester
Hampshire
SO23 8UT

01962 820 255

Southampton

1-3 Lyon Street,
Southampton
Hampshire
SO14 0LD

023 8022 8923

   CIAT Logo