About the project

Highbury College does not currently have a sixth form common room. ‘A’ levels are currently a relatively small percentage of the College teaching and learning provision, however, this is an area of the College that is growing fast and it is being targeted for future growth.

The proposed development will provide the additional space required, as well as a separate functional area which can be isolated from the existing refectory creating a more versatile space. The project comprises two separate single-storey extensions: one to the refectory and the other to the recreation room. In design and appearance terms the proposals aims to mirror the look of the existing surrounding buildings. The layouts of the extensions seek to provide a secure and private centre for future students, which promote the inclusion of both indoor and outdoor communal spaces.

Other projects…

Barton Peveril College

A Design & Build contract with Dean & Dyball, Studio Four developed the design and production drawing package during the construction phase.

Portland Building, University of Portsmouth

This project was commissioned as part of the Southern Universities Affinity Group framework.

Learning Cafe, University of Winchester

The scheme was conceived from the University of Winchester’s demand for social learning spaces.

Wind Tunnel, University of Southampton

The wind tunnel at the University of Southampton is used by many outside individuals and organisations, as well as the students themselves.

Sparsholt Sainsbury Building

The College wished to replace all their temporary teaching accommodation with a single Teaching Block of 1800sq.m, including Laboratory and Lecture Theatre facilities.

Highbury College Refectory

The proposed development will provide the additional space required, as well as a separate functional area which can be isolated from the existing refectory creating a more versatile space.

Sparsholt College, Winchester

Following the results of a D.D.A. Audit, Studio Four were appointed to address the shortfalls highlighted.

Stem centre, bournemouth & poole college

Studio Four were appointed to redesign the external elements of an existing building on campus.

University of Winchester, Library Reading Rooms

The University required an additional six Reading Rooms for the existing Library. Studio Four undertook a Feasibility Study and investigated various options and locations.

DOHaD Building, University of Southampton

This Hospital Campus project follows on from the success of the Somer Cancer Sciences Building.

The Gallery

Romsey

Tollgate Estates
Stanbridge Earls
Romsey
Hampshire
SO51 0HE

01794 511 255

Winchester

Sherwood House
8 Upper High Street
Winchester
Hampshire
SO23 8UT

01962 820 255

Southampton

1-3 Lyon Street,
Southampton
Hampshire
SO14 0LD

023 8022 8923