About the project

Stephen Hole – one of the Directors at Studio Four Architects – purchased part of a field in France with a Barn in one corner in 2003/2004.  The original building had been extended in a number of under-engineered and non-structurally sound ways which required modification back to the traditional style with the Jay tail roof on the Eastern Elevation.

The proposal is to convert the building into a 2 bedroom property with a central dining/kitchen area, a living space on the far left on the ground floor and one bedroom on each floor. A rear extension houses the utility and bathroom.

Other projects…

Oak Tree Farm

This project involves the conversion of 2 existing modern farm buildings into 2 new dwellings and another into a garage, all within a conservation area of the Test Valley

Pfaff House

Categories: Acute Healthcare | Primary Healthcare | Education | Community | Private...

Mabbotts Stables

Categories: Acute Healthcare | Primary Healthcare | Education | Community | Private...

Utopia Swimming Pool, Chilworth

Categories: Acute Healthcare | Primary Healthcare | Education | Community | Private...

Step Terrace

Rear extensions to 2 terraced house which involved the demolition of low quality extensions, replacement with modern full width extensions
Status: Completed 2017

Morgans Vale

Planning was obtained in Spring 2020, for the refurbishment and...

Cart Shed Conversion

Conversion of an existing Cart Shed into an annexe for a private dwelling, as well as the repair and refurbishment of a Grade II listed barn
Status: Completed 2020

Linked House Extension

Extension to an existing dwelling in Hampshire, a glass link will connect it to the existing house and it will provide 3 additional bedrooms, a snug and study.
Status: Completed 2021

Linden Lea, Hampshire

Categories: Acute Healthcare | Primary Healthcare | Education | Community | Private...

Waterfront House, Netley

Categories: Acute Healthcare | Primary Healthcare | Education | Community | Private...

The Gallery