About the project

Planning Permission was received in July 2017 for this contemporary 4/5 bedroom house on the outskirts of Winchester.

The design provides a young family with a contemporary and bright house which has been designed for longevity as the family grows in age. The design meets code 4 standard for energy and water. Technical design is complete and works started on site in early January.

The main timber frame of the structure is prefabricated and will be brought to site in February and assembled in a short period of time.

 

Other projects…

B L Farm

Phase 2 of an extensive private dwelling masterplan; removing low quality agricultural buildings and replacing with an extensive car garage
Status: Planning

Pheasant House

Contemporary new dwelling within the grounds of an existing house. Extensive glazing is proposed to maximise on views across local fields.
Status: Completed Dec 21

Linked House Extension

Extension to an existing dwelling in Hampshire, a glass link will connect it to the existing house and it will provide 3 additional bedrooms, a snug and study.
Status: Completed 2021

La Beaudouiniere, France

Stephen Hole – one of the Directors at Studio Four Architects – purchased part of a field in France with a Barn in one corner in 2003/2004.

New Build House, Hamble

Our Southampton office designed an award winning house inspired by Frank Lloyd Wright and finished with hand make brick and oak panelling.

B L Farm

New build extensive extension to existing house that provides an indoor swimming pool, gym, library, wine cellar and cinema room
Status: Completed 2018

Watch House, Lepe

Categories: Acute Healthcare | Primary Healthcare | Education | Community | Private...

Clease Cottage

This project involved the removal of an existing low quality extension and replacement with a much larger and contemporary addition.
Status: On Site

Stockman’s Cottage

Categories: Acute Healthcare | Primary Healthcare | Education | Community | Private...

North Marden

Designed for a young couple, this project created a 2 storey side extension to provide additional living space and a new master suite
Status: Completed 2019

The Gallery