About the project

Studio Four have designed an extension to a large property near Reading. The project also includes the demolition of 2 outbuildings and existing garage replacing them with a new oak framed garage and storage block.

The ground floor house extension creates a central ‘hub’ to the property, providing a new kitchen, dining and seating area directly accessed from the front entrance hall with patio doors leading directly into the garden. The new open plan design provides a more contemporary space for the family to enjoy.  At first floor the new large master bedroom benefits from a Juliet balcony with views across the garden, and provides a new en-suite and dressing room.

The garage block will have space for 2 cars and a storage area behind as well as stairs up to a storage area above.

Completion: December 2014

Other projects…

Compton Way

Located in Winchester, this project comprised the removal of a low quality dwelling and replacement with a contemporary 5 bedroom dwelling.
Status: Completed 2019

Watch House, Lepe

Categories: Acute Healthcare | Primary Healthcare | Education | Community | Private...

Berry Head Road

New contemporary house on a cliff top location with panoramic views across Torbay. A similar palette of materials to the context were utilised
Status: Completed 2016

La Beaudouiniere, France

Stephen Hole – one of the Directors at Studio Four Architects – purchased part of a field in France with a Barn in one corner in 2003/2004.

Dawn House, Winchester

This Listed Building, located on Sleeper’s Hill in Winchester, was designed by Ernest Newton RA – a leading Arts and Crafts Architect, who died in 1922.

Monkswood

Construction of flat roofed high storey fully glazed family room and associated external landscaping works at the rear of the property

Cart Shed Conversion

Conversion of an existing Cart Shed into an annexe for a private dwelling, as well as the repair and refurbishment of a Grade II listed barn
Status: Completed 2020

New Build House, Southampton

A modern house on the shoreline of Southampton Water which overlooks the New Forest and is within a conservation area.

Round House

Planning was granted in late 2020 for the refurbishment, reconfiguration and multiple extensions to an existing house in Hampshire.
Status: Technical Design

Sutton Scotney

Studio Four were appointed to look at a revised planning application for a narrow site in Sutton Scotney and created a sketch design with 3d visualisations

The Gallery

Romsey

Tollgate Estates
Stanbridge Earls
Romsey
Hampshire
SO51 0HE

01794 511 255

Winchester

Sherwood House
8 Upper High Street
Winchester
Hampshire
SO23 8UT

01962 820 255

Southampton

1-3 Lyon Street,
Southampton
Hampshire
SO14 0LD

023 8022 8923

   CIAT Logo