About the project

Studio Four were initially involved in looking at options for a new medical centre in the South Ham area of Basingstoke. The scheme evolved to include the replacement of a local Methodist church, combining both facilities onto one site. The buildings occupy a prominent corner location and the design has had to incorporate the requirements of the church, GP practice, dentist and pharmacy.

The scheme provides the opportunity for new, flexible facilities for the church; folding partition systems allow numerous configurations of hall sizes internally, without compromising space for Sunday services. A ‘coffee shop’ was created at the front of the building as a welcoming, inviting space with bold colours internally.

Other projects…

St. Andrews, Basingstoke

Categories: Acute Healthcare | Primary Healthcare | Education | Community | Private...

Endoscopy, St. Mary’s Hospital. Isle of Wight

New Endoscopy unit at St. Marys Hospital on the Isle of Wight. The project involved part new build, extension and reconfiguration of an existing ward

Ropley Church

Categories: Acute Healthcare | Primary Healthcare | Education | Community | Private...

Sailing Club, Southampton

Categories: Acute Healthcare | Primary Healthcare | Education | Community | Private...

Diagnostic Treatment Centre, Winchester

Categories: Acute Healthcare | Primary Healthcare | Education | Community | Private...

Neonatal Ward, Princess Anne Hospital

Categories: Acute Healthcare | Primary Healthcare | Education | Community | Private...

Buckland United Reform Church

Categories: Acute Healthcare | Primary Healthcare | Education | Community | Private...

Brighton Marina Yacht Club

Categories: Acute Healthcare | Primary Healthcare | Education | Community | Private...

RNLI Penlee Lifeboat Station

Categories: Acute Healthcare | Primary Healthcare | Education | Community | Private...

Teenage Young Adults, Southampton General Hospital

The Teenage Young Adult Unit provides a 10 bed unit for cancer patients aged between 16 to 24 and involved a cantilever structure off an existing building.

The Gallery