About the project

The project comprised conversion of the existing kitchen at St James’ Hospital into a Central Food Production Unit (CFPU). The kitchen layout takes into account efficient workflows and endeavours to limit unauthorised access into the CFPU, to minimise the risk of cross-contamination and improve security.

The design rationalises the use of space to minimise capital and running costs.

Backup-systems and equipment such as a blast chilling facility and bulk chilled food store are included, to minimise the effects of system/equipment failure on service.

The building fabric was in reasonable condition, but all wall and floor finishes were upgraded to latest standards in terms of preventing infestation and ease of cleaning.

Other projects…

Oasis Cafe, Southampton General

This internal refurbishment scheme at Southampton General Hospital involved the complete stripping out of the old redundant League of Friends Tea Bar and two adjoining offices to create a larger space for the new Café named “ Oasis “

St.James Hospital Kitchens

The project comprised conversion of the existing kitchen at St James’ Hospital into a Central Food Production Unit (CFPU).

Hattingley Valley Vineyard

Categories: Acute Healthcare | Primary Healthcare | Education | Community | Private...

High Street, Southampton

Studio Four were asked to design a contemporary block of residential flats with ground floor commercial premises on a challenging site within the old part of the City.

Kenwood

Studio Four were commissioned by Kenwood Delonghi Braun UK to provide a multi-phased refurbishment scheme at their Havant Business Park.

Bradley Stoke Leisure Centre

Studio Four assisted Createability and Alliance Leisure to provide South Gloucestershire Council and the Circadian Trust with improvements at two leisure centres outside Bristol.

Starbucks Cafe

This new scheme was proposed to create an attractive entrance to the Quedam Shopping Centre in Yeovil inviting pedestrians from Middle Street.

Durley Chine Restaurant, Bournemouth

Studio Four were originally approached by Reside Construction to assist them in progressing the design and construction of a new beachfront café at Durley Chine.

HCC Vehicle Workshop

Hampshire County Council had developed this scheme to the Planning Application stage and then required a Contractor-lead team to progress the project.

Extension to Playgolf Bournemouth Golf Club

Playgolf Management Ltd appointed Studio Four Architects to implement the design of a two storey extension to their existing golf clubhouse and 60 bay golf range

The Gallery

Romsey

Tollgate Estates
Stanbridge Earls
Romsey
Hampshire
SO51 0HE

01794 511 255

Winchester

Sherwood House
8 Upper High Street
Winchester
Hampshire
SO23 8UT

01962 820 255

Southampton

1-3 Lyon Street,
Southampton
Hampshire
SO14 0LD

023 8022 8923

   CIAT Logo