About the project

Studio Four were commissioned by the council to convert the property into six individual flats for vulnerable young people as well as an office and meeting room for use by council staff and residents.

One of the flats on the ground floor was built with mobility access in mind, therefore, providing ramped entrances and a disabled parking bay.

Internally all floors and partitions were to be upgraded to current acoustic standards and fitting a domestic sprinkler system throughout. Damp also had to be tackled as well as a full re-wire and plumbing installation.

Other projects…

City Regeneration, Southampton

Categories: Healthcare | Primary Healthcare | Education | Community | Private Dwellings...

The Avenue, Southampton

Our Southampton office had the opportunity to design an infill development project which had to be taken into account the local vernacular architectural styles whilst being modern in the overall design.

Marland House, Southampton

Marland House forms part of a commercial development along Civic Centre Road with shop units at ground floor level

Sussex Street, Winchester

Categories: Healthcare | Primary Healthcare | Education | Community | Private Dwellings...

Waterfront Development, Isle of Wight

Our Southampton office has been asked to carry out feasibility and planning for a development of 8 flats on a seafront location adjacent to an ancient monument.

The Maltings, West Dean

Full Planning Permission was obtained for the Maltings in West Dean late 2011. The site comprises a house and 2 barns which date back to the 18th & 19th Century and are currently unused.

St. Chad’s Avenue, Portsmouth

Categories: Acute Healthcare | Primary Healthcare | Education | Community | Private...

High Street, Southampton

Studio Four were asked to design a contemporary block of residential flats with ground floor commercial premises on a challenging site within the old part of the City.

Bevois Valley Road, Southampton

Our Southampton office were requested to design a contemporary flat development scheme on behalf of Radian Housing.

Watership Down Public House

Studio Four Specialist Projects were asked to produce designs for 4no. private rooms which were to be linked to the main public house in Whitchurch.

The Gallery