About the project

A Planning Application was approved in 2019 for the extensive re-modelling, extending and refurbishment of an existing private dwelling just outside the South Downs National Park. 

The existing dwelling is built into the site which has multiple level changes. Our proposal seeks to create a more prominent front entrance as well as create additional living space by raising the roof up at the back to create 4 bedrooms. The master suite will benefit from a balcony with views across to an English Heritage site. Downstairs the side extension will provide a larger kitchen / dining and living space for this couple and their 4 young children. 

The project completed on site in December 2021, with extensive landscaping to follow in Spring 2022

 

Other projects…

Dawn House, Winchester

This Listed Building, located on Sleeper’s Hill in Winchester, was designed by Ernest Newton RA – a leading Arts and Crafts Architect, who died in 1922.

The Rafters

Extensive re-modelling, extensions and refurbishments to an existing split level house, located on the South side of the South Downs National Park.
Status: Completed Dec 2021

Rose Cottage

This project involved the removal of an existing low quality dwelling and replacement with a new but traditional brick and flint dwelling with 3 bedrooms.
Status: On Site

Sutton Scotney

Studio Four were appointed to look at a revised planning application for a narrow site in Sutton Scotney and created a sketch design with 3d visualisations

The Moorings, Swimming Pool

Categories: Acute Healthcare | Primary Healthcare | Education | Community | Private...

Listed Building Conversion

Conversion of an existing Cart Shed into an annexe for a private dwelling, as well as the repair and refurbishment of a Grade II listed barn
Status: Completed 2020

The Gables

Contemporary 6 bedroom house on the site of an existing bungalow. A pre-fabricated timber frame made off site combined with feature oak truss gables.
Status: Completed 2020

Clarendon

With assistance from Atlas Planning Group we have recently obtained...

Private House, Reading

Studio Four have designed an extension to a large property near Reading.

Morgans Vale

Planning was obtained in Spring 2020, for the refurbishment and...

The Gallery