About the project

This project started as a feasibility study to extend and refurbish an existing two-storey dwelling but then progressed to become an entire rebuild with integrated double garage. Planning permission has been granted for the new build, which is almost twice the area of the existing house, with a further storey within the roof space. The design responds to the two sides of the site: the riverside elevation consists of two wings, both predominantly glazed and with balconies which offer fantastic views to the water along; the road-facing elevation has been designed to appear of a lesser scale, softening the perceived size of the building. The main entrance to the new home is clearly marked within a tall section of glazing with gallery space behind.

Internally the five-bedroom dwelling contains a generous living room, spacious kitchen and dining area, utility room, study and en-suites. There is a double height space within the centre of the house and triple height space adjacent the stairs. The building is future proofed to allow for adapting the study into a further bedroom with en-suite. There is even the option to infill over the double height space to form a further room or seventh bedroom.

Studio Four have been commissioned to prepare working drawings for an anticipated start on site date during 2017.

Other projects…

Watch House, Lepe

In the summer of 2014 Studio Four Specialist Projects were appointed to design the refurbishment works for a unique property on the seafront in Lepe.

Sheep Dip

Categories: Acute Healthcare | Primary Healthcare | Education | Community | Private...

Linden Lea, Hampshire

Studio Four Specialist Projects were appointed to remodel and extend an existing private house in Hampshire.

West View

Planning Permission was received in August 2017 for the reconfiguration and extension of an existing bungalow located near Newbury.

Mabbotts Stables

Recently started on site this project provides a new stable block attached to an existing grade II barn conversion.

Sutton Scotney

Studio Four were appointed to look at a revised planning application for a narrow site in Sutton Scotney and created a sketch design with 3d visualisations

La Beaudouiniere, France

Stephen Hole – one of the Directors at Studio Four Architects – purchased part of a field in France with a Barn in one corner in 2003/2004.

2 Acres, New Forest

Categories: Acute Healthcare | Primary Healthcare | Education | Community | Private...

West End Terrace

Studio Four Specialist Projects were appointed to design an extension to a Grade II listed property in Winchester.

North Marden

Categories: Acute Healthcare | Primary Healthcare | Education | Community | Private...

The Gallery

Romsey

Tollgate Estates
Stanbridge Earls
Romsey
Hampshire
SO51 0HE

01794 511 255

Winchester

Sherwood House
8 Upper High Street
Winchester
Hampshire
SO23 8UT

01962 820 255

Southampton

1-3 Lyon Street,
Southampton
Hampshire
SO14 0LD

023 8022 8923

   CIAT Logo