About the project

Studio Four Specialist Projects were appointed to design an extension to a Grade II listed property in Winchester.

The proposal involved removal of an existing single storey rear extension which was of low quality and replacing it with a full width, single storey extension which utilises ground level differences to sink the new structure massing when viewed from neighbouring properties.

At ground level, the new open plan space provides a large open plan kitchen with island unit and a dining area to the rear which opens out onto the rear garden.

Within the listed building itself, a major refurbishment took place within all rooms and the existing en-suite over the staircase was extended to create a larger master bathroom.

This project completed on site in September 2015

(professional photographs to follow)

 

Other projects…

The Moorings, Swimming Pool

Categories: Acute Healthcare | Primary Healthcare | Education | Community | Private...

Mabbotts Stables

Categories: Acute Healthcare | Primary Healthcare | Education | Community | Private...

The Rafters

Extensive re-modelling, extensions and refurbishments to an existing split level house, located on the South side of the South Downs National Park.
Status: Completed Dec 2021

Private House, Reading

Studio Four have designed an extension to a large property near Reading.

Stockman’s Cottage

Categories: Acute Healthcare | Primary Healthcare | Education | Community | Private...

Pheasant House

Contemporary new dwelling within the grounds of an existing house. Extensive glazing is proposed to maximise on views across local fields.
Status: Completed Dec 21

Sutton Scotney

Studio Four were appointed to look at a revised planning application for a narrow site in Sutton Scotney and created a sketch design with 3d visualisations

The Gables

Contemporary 6 bedroom house on the site of an existing bungalow. A pre-fabricated timber frame made off site combined with feature oak truss gables.
Status: Completed 2020

Rose Cottage

This project involved the removal of an existing low quality dwelling and replacement with a new but traditional brick and flint dwelling with 3 bedrooms.
Status: On Site

Green Orchard

Complete refurbishment of an existing dwelling, including raising of the roof to create an additional floor space and creation of an indoor swimming pool.
Status: Start on Site March 22

The Gallery