About the project

Studio Four Specialist Projects submitted a competition entry for the redevelopment of Whitchurch Silk Mill which has recently received Heritage Lottery Funding.

Our proposal was to remove a low-quality modern building on the site and provide a more contemporary structure which cantilevered over the River Test

Our design was shortlisted but unfortunately, we were up against some tough competition and we missed out on this occasion.

Other projects…

Offices at Humphrey Farms Ltd, Twyford

Categories: Acute Healthcare | Primary Healthcare | Education | Community | Private...

Watership Down Public House

Studio Four Specialist Projects were asked to produce designs for 4no. private rooms which were to be linked to the main public house in Whitchurch.

Oasis Cafe, Southampton General

This internal refurbishment scheme at Southampton General Hospital involved the complete stripping out of the old redundant League of Friends Tea Bar and two adjoining offices to create a larger space for the new Café named “ Oasis “

Kenwood

Studio Four were commissioned by Kenwood Delonghi Braun UK to provide a multi-phased refurbishment scheme at their Havant Business Park.

Bradley Stoke Leisure Centre

Studio Four assisted Createability and Alliance Leisure to provide South Gloucestershire Council and the Circadian Trust with improvements at two leisure centres outside Bristol.

Whitchurch Silk Mill : Competition Entry

Studio Four Specialist Projects submitted a competition entry for the redevelopment of Whitchurch Silk Mill which has recently received Heritage Lottery Funding.

Extension to Playgolf Bournemouth Golf Club

Playgolf Management Ltd appointed Studio Four Architects to implement the design of a two storey extension to their existing golf clubhouse and 60 bay golf range

Business Park, Southampton

Our Southampton office were asked on behalf of the West Itchen Community Trust, to design a new Enterprise Park, consisting of small industrial units. There are separate lettable office areas on the first floor.

Basingstoke Offices

During the summer of 2008 Studio Four were asked to provide a feasibility proposal for the construction of a focal point office and factory unit development on land owned by H.C.C at Basingstoke.

Hampshire Fire & Rescue Headquarters

The Hampshire Fire and Rescue refurbishment (Phase 1) consists of four sections; garage and stores building, new training unit link extension, training unit link alterations and finally FST facility.

The Gallery