About the project

The University of Southampton commissioned Studio Four Architects to develop proposals to convert a former seminar room on the west side of Winchester School of Art into three smaller seminar rooms for between 24 to 30 people each.

The design proposal consisted of stripping out the old seminar room and reconfiguring the space with three new smaller seminar rooms with improved ventilation, lighting, acoustics and IT. A small “interview” room was also included and all rooms were linked by a corridor with new fire exit doors. Each seminar room has the latest audio visual equipment.

On the east side, we developed proposals to fit out another room into a “Harvard” style seminar room. The design proposal for this new room included two rows of tiered “horse shoe” format seating for 34 people, as well as improved mechanical ventilation, heating, lighting, acoustics, IT and the latest audio visual equipment. The corridor is used for “meet and greet” and incorporates a beverage area and easy seating.

The refurbishment was completed in August 2014.

Other projects…

Learning Cafe, University of Winchester

The scheme was conceived from the University of Winchester’s demand for social learning spaces.

Winchester School of Art Lecture Rooms

The University of Southampton commissioned Studio Four Architects to develop proposals to convert a former seminar room on the west side of Winchester School of Art

Lakeside School

Lakeside is one of only a few schools in Hampshire to provides education for EBD pupils, and is the only school to provide residential boarding accommodation as well.

Highbury College Refectory

The proposed development will provide the additional space required, as well as a separate functional area which can be isolated from the existing refectory creating a more versatile space.

Lifelab, Southampton General

Currently, under construction, Studio Four were appointed to design a new research and education building for school students at Southampton General Hospital.

Winchester School of Art – Photo Media Suite

Studio four carried out extensive refurbishment works to the Photo Media Suite at the Winchester School of Art during the summer holiday period.

Wind Tunnel, University of Southampton

The wind tunnel at the University of Southampton is used by many outside individuals and organisations, as well as the students themselves.

Stem centre, bournemouth & poole college

Studio Four were appointed to redesign the external elements of an existing building on campus.

University of Winchester, Library Reading Rooms

The University required an additional six Reading Rooms for the existing Library. Studio Four undertook a Feasibility Study and investigated various options and locations.

Barton Peveril College

A Design & Build contract with Dean & Dyball, Studio Four developed the design and production drawing package during the construction phase.

The Gallery

Romsey

Tollgate Estates
Stanbridge Earls
Romsey
Hampshire
SO51 0HE

01794 511 255

Winchester

Sherwood House
8 Upper High Street
Winchester
Hampshire
SO23 8UT

01962 820 255

Southampton

1-3 Lyon Street,
Southampton
Hampshire
SO14 0LD

023 8022 8923