About the project

Studio four carried out extensive refurbishment works to the Photo Media Suite at the Winchester School of Art during the summer holiday period.

Previously the area consisted of a large photographic studio and a number of small rooms dedicated to wet processing together with storage for chemicals and developing equipment.

The whole suite was developed and opened up to provide a flexible studio that could be split into separate areas by means of drape curtains, all wet developing facilities were removed to make way for a digital suite that consists of working areas for MAC colour correcting stations including a daylight viewing wall.

Other projects…

Lakeside School

Lakeside is one of only a few schools in Hampshire to provides education for EBD pupils, and is the only school to provide residential boarding accommodation as well.

Wind Tunnel, University of Southampton

The wind tunnel at the University of Southampton is used by many outside individuals and organisations, as well as the students themselves.

DOHaD Building, University of Southampton

This Hospital Campus project follows on from the success of the Somer Cancer Sciences Building.

Stem centre, bournemouth & poole college

Studio Four were appointed to redesign the external elements of an existing building on campus.

Atrium, University of Winchester

The University of Winchester appointed Studio Four Architects to carry out a feasibility study for enclosing an existing courtyard to create a new Senior Common Room.

Sparsholt Sainsbury Building

The College wished to replace all their temporary teaching accommodation with a single Teaching Block of 1800sq.m, including Laboratory and Lecture Theatre facilities.

Winchester School of Art Lecture Rooms

The University of Southampton commissioned Studio Four Architects to develop proposals to convert a former seminar room on the west side of Winchester School of Art

Learning Cafe, University of Winchester

The scheme was conceived from the University of Winchester’s demand for social learning spaces.

Portland Building, University of Portsmouth

This project was commissioned as part of the Southern Universities Affinity Group framework.

University of Winchester, Library Reading Rooms

The University required an additional six Reading Rooms for the existing Library. Studio Four undertook a Feasibility Study and investigated various options and locations.

The Gallery

Romsey

Tollgate Estates
Stanbridge Earls
Romsey
Hampshire
SO51 0HE

01794 511 255

Winchester

Sherwood House
8 Upper High Street
Winchester
Hampshire
SO23 8UT

01962 820 255

Southampton

1-3 Lyon Street,
Southampton
Hampshire
SO14 0LD

023 8022 8923